Pup-informatie

 

19-9-2022  Onze Vayèn is net moeder geworden van 5 pups, 2 tricolor teven en 3 blenheim reuen. 

Onze Yade en Ysolde zijn gedekt, en waarschijnlijk zijn ze allebei dragend.

 

Marieke Hilhorst
Broekstraat 15
6999 DE Hummelo
Tel: 0314-642433

 

Al mijn pups worden verkocht met stamboom. De ouderdieren hebben de verplichte gezondheidonderzoeken met goed gevolg doorlopen. En zijn geschikt bevonden voor de fok. De gezondheid van moederhond en de pups staan ten allertijde voorop. Mijn pups worden gefokt volgens de regels van de rasvereniging en de Raad van Beheer.

Tevens heeft iedere pup zijn eigen DNA certificaat, waarbij gecontroleerd is op de afstamming.

Mijn ouderdieren worden getest op het hart, syringomyelie, patella luxatie, curly coat, dry eye syndroom. En episodic falling. Ook hebben de reuen nog een oogonderzoek ondergaan.

Elke pup heeft dus zijn eigen stamboom, DNA certificaat, eigendomsbewijs en Europees paspoort.

Mijn pups verlaten niet eerder dan op de leeftijd van 9 weken het nest. Ik vind dat een Cavalier pup deze tijd nodig heeft, zodat de overschakeling naar zijn nieuwe huis, zo soepel mogelijk verloopt.

Mijn pups groeien op in huiselijke sfeer en zijn goed gescocialiseerd, ook met andere honden en met kinderen. Op de leeftijd dat ze het nest mogen verlaten hebben ze hun eerste vaccinatie gehad,  zijn ze in de nest periode 4x ontwormd en zijn ze door de Raad van Beheer gechipt.

Er wordt gewerkt met een koopcontract waarin rechten en plichten van de koper en de fokker staan gespecificeerd. Mijn pups worden verkocht met koopcontract en factuur. In het koopcontract staan ook duidelijke regels voor wat betreft de garantie.

Er wordt bij de verkoop van de pups een puppypakket verstrekt met daarin voldoende voer voor 2 weken, folder materiaal, een borstel, kam,  een map met daarin tips over zindelijkheid, bench training, dit om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Dit vind ik zelf ook erg belangrijk, de overgang naar een nieuw gezin moet gewoon goed gaan.

Cavaliers zijn geen goedkope honden, mijn pupprijs bedraagt € 2000,-. Deze prijs komt mogelijk tot stand doordat wij dure gezondheidonderzoeken verrichten bij onze fokdieren.

Pupkopers die een hond van mij hebben gekocht kunnen mij ten allertijde om advies vragen, de garantie loopt dus niet tot aan de deur. 

Mensen die in mijn ogen teveel werken/van huis zijn, komen NIET in aanmerking voor een pup.

 

Wilt u graag vrijblijvend kennis maken met dit leuke ras en mij allerhande vragen stellen? Dat kan! Wel vraag ik daar een vergoeding van 30 euro voor. Ik trek een uur van mijn tijd uit, we drinken een kop koffie en u kunt rustig kennismaken met mij en mijn honden. Als u een afspraak wilt maken bel dan naar 0314-642433, gelieve niet te mailen.

 

Uit een nest pups heb ik zelf altijd de eerste keuze omdat ik aan het fokken plezier beleef en ik fok met een bepaald toekomst perspectief en visie. Uiteraard moet ik zelf goed fokmateriaal aanhouden om zo de kwaliteit in mijn kennel te waarborgen. Soms maak ik deze keuze pas als de pups 9 weken oud zijn. Daarom staan er niet direct pups beschikbaar als er wat geboren is.

 

Marieke Hilhorst

Telefoon nummer: 0314-642433

 

 

Etalage-3.jpg